Muziek

De Kaaij gaat weer een veelzijdig muziekprogramma voor je uitrollen. Zangers, blazers, rockers, DJ's, liedjesschrijvers en popdichters van divers pluimage staan te popelen om het echte Kaaijgevoel bij je los te maken.

Om weg te dromen, te rocken, te skanken, te luisteren of te dansen; de Kaaij is the place to be!

Bekijk het complete programma en alle tijden hier

Wat kun je verwachten van woensdag 16 augustus tot en met zondag 20 augustus? (maandag en dinsdag zijn wij gesloten)

Woensdag 16 augustus is het 40 jaar geleden dat de King overleed. Maar... Elvis has never the Kaaij. Want wij houden van Elvis Presley. Daarom deze dag een hommage aan de King of Rock 'n' Roll, door Mike Brady Firing en William Smulders. Mike Brady Firing, slechts 17 jaar maar van kop tot teen doorspekt van de rock 'n' roll, betreedt om 19.45 uur ons podium voor een akoestische hommage aan Elvis. Na afloop gaat het feestje nog even door. Aan boord van Theaterschip De Zeester gaat William Smulders los op zijn favoriete Elvis songs (vanaf 20.15 uur). En dat zijn er heel veel, dus zet je vetkuif maar stevig in het vet!

De Elvis hommage door Mike Brady Firing is er een om je blue suede shoes voor uit de kast te halen (woensdag 19.45 uur)

En natuurlijk is er woensdagavond JIN Jazz @ De Kaaij. Speciaal voor deze editie heeft gitarist Jean- Paul Pino een gelegenheidstrio samengesteld en komen contrabassist Bart Tarenskeen en trompettist Pieter van Engelen hem vergezellen.  Je zou Jean- Paul Pino kunnen kennen als zanger/bandleider van verschillende Roos van Nijmegen winnaars, waaronder Frugifer en Revolution 9, of van zijn funkband Groove Syndicate. Met dit veelzijdige toptrio belooft het weer een topjazz avond te worden.

Donderdag ruilen de leden van Kitchen Floor Boys het kleine keukentje in Amsterdam in voor een niet veel grotere maar zeer geliefd podium op De Kaaij. Je hebt ze bij ons vast al vaker gezien, meestal spontaan bij een knapperend kampvuurtje. Met een sterk motto ‘it ain’t take much to have some fun’, dreigt het een gezellig feestje te worden. Met gasten, dus wees klaar voor verrassingen. Van Louisiana Blues en Gospels tot aan een foute smartlap, deze boys kunnen het allemaal!

Foto: Een goed doorbakken optreden op donderdag 17 augustus vanaf 20:30 met de Kitchen Floor Boys

Vrijdag belooft een muzikale trip te worden van jewelste. Songwriter (16.30 uur) Marle Thomson raakt! Noem het warm, edgy en kleurrijk, of eigenzinnig; het is bovenal muzikaal. Jeff Jirout (18 uur) neemt zijn vrienden mee. Deze oude punker is nu bezeten door country, roots en rock 'n roll, en niet zo'n beetje. Daarna gaat de reis nog een beetje verder deze wonderlijke muzikale wereld rond. Een lekkere set vol americana muziek door DIX (19.30 uur). Verwacht een folky sound met stampende rockritmes. Skating On Ice (21.00 uur) brengt alternatieve rock die geheid achter je oren blijft hangen. En Fake ID (22.30 uur) maakt het feestje compleet met je wekelijkse dosis punk, ska en reggae.

Marle Thomson zingt, raakt en verrast op eigenzinnige wijze (vrijdag 16.30 uur)

En zaterdag..... oh, oh, oh! Die wordt vet lekker. Een avond vol vette versterkte muziek op het Kaaij podium. Wil je niet missen. Dat beloven wij. Een begin die gelijk al naar meer smaakt. The Square Keys (16.00 uur) brengt rauwe sompige blues in verschillende vormen, vol slepende gitaar en krakende boogie. Vanaf 19.00 uur vult de virtouze jazzviolist Thailo de Kaaij met gypsy jazz en bossa nova met een knipoog naar pop en funk.

En als dikke vette sappige kers op de zaterdagavondtaart..... Tankus The Henge! Wat zijn wij trots dat ze naar De Kaaij komen. Het uit Londen afkomstige Tankus the Henge is een vijfwielige, funk fueled, rock 'n' roll rammelkar, die om de hoek komt zeilen op een rustige zomerdag. In meer dan 1000 shows over de hele wereld heeft Tankus de Henge bewezen een ware live ervaring te zijn. Met muzikale behendigheid brengt de band rock, funk, blues, ska, roots en zigeunerritmes en hun liedjes vertellen verhalen van wonder en wee. De charismatische frontman, Jaz Delorean, lijkt op een verloren karakter uit een Terry Gilliam film en weet zijn piano letterlijk te laten roken!

Tankus The Henge: de dikke vette sappige kers op de zaterdagavond taart (21.00 uur + 23.00 uur)

 

Zondag is een dag om te genieten als een god in Nijmegen. Kaaij Klassiek (13.00 uur) laat je heerlijk wegdromen aan de Waal, dit keer met sopraan Catharina Jansen en Charles op de vleugel. Magisch mooi! Gitaarduo Autumn Leaves maakt je zalige zondag extra bijzonder (16.30 uur). Onthaasten op en top.

En om deze heerlijke Kaaij week af te sluiten met een dikke vette oppepper zo vlak voor de maandag hebben wij de Screamin' Rebel Angels helemaal uit de Verenigde Staten gehaald. Wat zij beloven? "Some head-turning, jaw-dropping performances..... stunning energy.... untamed adventures that invoke the primitive energy of early Rock ‘n Roll and Rockabilly, and emotion of 1950s Rhythm & Blues and Soul". Klinkt lekker, en dat is het ook!!

Screamin' Rebel Angels zijn klaar voor een 'some head-turning, jaw dropping' optreden (zondag 19.30 en 21.30 uur)